På plats med mina hästar

Alltså fy fan vad man känner att man INTE är van vid att rida 7 hästar om dagen alltså. Träningsvärk som heter duga. Men det är samtidigt skönt, då vet man att det gör lite nytta i alla fall. Kom hit till farmen i torsdags på kvällen. Jag trodde jag skulle bo ihop med andra som också jobbade här men jag förstod rätt så snabbt att det bara är jag som jobbar med hästarna och ingen annan. Så jag bor helt själv i en liten lägenhet ovanför stallet. Internet är skitdåligt och det ligger nästintill mitt ute i ingenstans. Men jag trivs bra än så länge.

FCB90465-7695-4744-AEDD-80DFAA5CC1C4

9BF5C516-33BE-4336-A020-A76DEF46ACFD

IMG_0431

Och i fredags träffade jag ”mina” hästar som jag ska rida, 7 stycken. Dom som bor här har 50 hästar på ett ungefär och det är alltså 7 som rids.. Bara föder upp och föder upp och sen går dom i flockar som vildhästar och blir inte hanterade och det stör jag mig lite på. Att man tar sig an mer än vad man kanske har tid till. Men jag har i alla fall fullt ansvar för mina 7. Lägger upp träningen så som jag anser passar just den hästen bäst. Och den som har varit här innan mig har inte gjort ett jättebra jobb med dom. De som är lite tillbaka i sig själva har de bara låtit gå märker man direkt. Ingen respons överhuvudtaget för skänkeln. Slängtrav innan galopp. Slängtrav efter galopp, alltså ja… Och de hästarna som är lite hetare har de bara suttit och hållt med handen så de har underhals och saknar helt ryggmuskler för huvudet har åkt upp och halsen tryckts ihop och ryggen sjunkit ner.. Så dom har jag bara försökt få avslappnade i en öppen form med relativt lång hals, lågt huvud så de får upp ryggen och jobbar på bakifrån. Så jag har i princip fått börja om från noll. Men det är också kul för då märker man verkligen utvecklingen från dag till dag. Dock har de hamnat väldigt mycket efter i utvecklingen vilket är tråkigt.

Men jag gillar dom allihop, de är väldigt olika men allihop är roliga att rida. Så i och med att jag sätter mitt eget schema så åker jag tillbaka till stan på fredag eftermiddag och så ska Albin firas på lördag!

0480DC46-3B89-40D6-B772-36C6E5F3C610

5A879A08-D0A0-450D-AB93-DC2A831D9B88

4F1A1F83-2F91-4862-A277-ECC84D8B661A

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>